De Gènere

8M Eixample – 17 de març Invitació: TEDxEixampleSalon Coeducació amb Gemma Lienas i presentació vídeos Guia Desaprenent

Amb motiu del cicle d’activitats del 8 de Marc, Dia Internacional de les Dones, el districte de l’Eixample col·labora amb TEDxEixample en la organització d’un acte per parlar de Coeducació en el que presentarem uns vídeos pedagògics produïts pel districte com a suport a la Guia desaprenent. Una mirada feminista a l’etapa secundària , amb l’objectiu que al professorat li sigui més fàcil implementar les diferents activitats proposades a la guia.

L’acte es realitzarà a l’auditori de Calàbria 66 (c. Calàbria, 66), amb aforament limitat, i si voleu assistir-hi us facilitem l’enllaç per aconseguir l’entrada:

https://www.enterticket.es/eventos/tedxeixamplesalon-coeducacio-amb-gemma-lienas-532715

Al fil del correu teniu més informació sobre l’esdeveniment.

Disposarem de guies en format paper per a les persones assistents.

Preguem que feu extensiva aquesta invitació a qui penseu qui li pugui interessar, esperem comptar amb vosaltres i us saludem ben atentament.

 

TEDxEixampleSalon Coeducació amb Gemma Lienas

Amb el model d’escola mixta, hem tingut èxit en garantir aules i patis més igualitaris? Hem aconseguit Instituts lliures de violència masclista, d’estereotips i creences hegemòniques? Els i les adolescents de Secundària, són avui més o menys lliures d’expressar la seva orientació sexual en un espai respectuós? Com afecten les xarxes socials a l’educació afectivo-sexual dels joves? I la pornografia?  

La coeducació és una oportunitat per fer-nos aquestes i altres preguntes i anar molt més enllà de l’escola mixta. Una invitació a qüestionar els rols i estereotips de gènere, educar en la igualtat, generar relacions més justes i combatre d’arrel les violències masclistes o envers el col·lectiu LGTBI. Una porta a treballar l’educació afectivo-sexual des de l’empatia, la tolerància i la llibertat. 

Comptarem amb una TEDx Talk en directe de Gemma Lienas i un debat posterior amb el públic assistent.

També tindrem la presència en remot de l’Aida Rivas, part de l’equip que ha elaborat la guia “Desaprenent, una mirada feminista a l’etapa de secundària”

Aquest esdeveniment també s’emetrà en directe a través de YouTube:

https://www.youtube.com/watch?v=B5Q1j7idKcU&feature=youtu.be

Per aprofitar al màxim el debat us suggerim visitar aquest dos enllaços:

Obra de Gemma Lienas:

https://www.gemmalienas.com/hasta-8-anos.html

Guia: Desaprenent

https://media-edg.barcelona.cat/wp-content/uploads/2019/04/21125324/guia_def_04_20052019_web.pdf

 

 

Nuria Hernández Casado

Districte de l’Eixample

Direcció de Serveis a les Persones i al Territori

Tècnica de barri de la Dreta de l’Eixample

Tècnica de Feminismes i LGTBI