Gent Gran

1 d’octubre: il·luminem la soledat de les persones grans!

Aquest 1 d’octubre celebrarem el Dia Internacional de les Persones Grans, una data fixada al calendari per l’ONU l’any 1990 que té com a objectiu retre homenatge i donar visibilitat internacional a les persones grans, així com posar el focus en els reptes socials que afronta la nostra societat per tal de garantir els seus drets. 

Il·luminem la Sagrada Família per posar llum a la soledat

Amb motiu d’aquesta celebració, organitzarem un seguit d’activitats per informar, sensibilitzar i mobilitzar a la ciutadania. L’acció més simbòlica i visible serà la il·luminació de la Sagrada Família amb el color blau d’Amics de la Gent Gran, una iniciativa que pretén, precisament, visibilitzar la situació de soledat i l’edatisme que pateixen milers de persones grans al nostre país i la urgent necessitat de combatre-ho des de tots els àmbits. 

Volem que aquest 1 d’octubre sigui un dia per reivindicar i per convidar a la reflexió. Volem que esdevingui un punt d’inflexió que contribueixi a revisar el model d’atenció a les persones grans, i a aconseguir una societat millor i més justa que garanteixi els drets de totes i tots, independentment de la nostra edat.

A banda d’il·luminar una icona reconeguda internacionalment com és el temple de la Sagrada Família, davant de la façana del naixement durem a terme diferents activitats al llarg de tot el dia amb l’objectiu d’informar, sensibilitzar i mobilitzar a la ciutadania. Amb aquest mateix objectiu, a altres municipis del territori s’organitzaran activitats amb persones grans i voluntàries de l’entitat que se sumaran a la celebració d’un dia tan especial i significatiu. 

Comencem a reescriure la vellesa

Una altra de les accions principals que durem a terme, i per la qual demanem la participació ciutadana, és la recollida de signatures de suport per aconseguir canviar la definició de “vellesa” que figura a RAE (Real Academia Española)

Vejez 
1. f. Cualidad de viejo.
2. f. Edad senil, senectud.
3. f. Achaques, manías, actitudes propias de la edad de los viejos.
4. f. Dicho o narración de algo muy sabido y vulgar. 

En el marc de la celebració de l’1 d’octubre i de la il·luminació de la Sagrada Família, farem una crida a tota la societat perquè reflexioni sobre el contingut d’una definició que considerem discriminatòria i no fa justícia a la diversitat de les persones grans i a la seva gran contribució a la societat. Tothom qui ho desitgi podrà contribuir a aquest canvi de definició signant a la pàgina web de la campanya reescrivimlavellesa.org, un petit gest que ajudarà a combatre els estigmes i els prejudicis que afecten les persones grans. 

Us convidem a viure l’acte amb nosaltres:

 

Lloc: Sagrada Família (Façana del Naixement, C/ de la Marina)

Hora: 19:00h a 20:00h

 

 

Noemi Rodríguez
Responsable de Desenvolupament Social (Eixample)

L’edatisme és la tercera causa de discriminació al nostre país.

Úneix-te al moviment #ReescrivimLaVellesa amb la teva signatura i comparteix la campanya

reescrivimlavellesa.org

 

 

www.amicsdelagentgran.org