Gent Gran,  Salut,  Sanitat

Nota de premsa: Sant Pau i el Consorci Sanitari Integral inauguren la Unitat Geriàtrica d’Aguts (UGA) de l’Eixample Dreta

Sant Pau i el Consorci Sanitari Integral inauguren la Unitat Geriàtrica d’Aguts (UGA) de l’Eixample Dreta

 

• Es tracta d’una Unitat d’hospitalització dirigida a l’atenció de pacients geriàtrics gestionada conjuntament per l’Hospital de Sant Pau i l’Hospital Dos de Maig

 

• La Unitat compta amb 29 llits ubicats a la tercera planta (bloc A) de l’Hospital Dos de Maig

 

 

 

Barcelona,  28 de juliol de 2022.- La nova Unitat, coordinada pel doctor Jordi Martin, de la Unitat de Geriatria de Sant Pau, i ubicada a la tercera planta de l’Hospital Dos de Maig, disposa de 29 llits d’hospitalització està gestionada conjuntament per tots dos Hospitals.

 

Aquest dispositiu, de caràcter territorial, ens permet incrementar en clau AIS Dreta el nombre de llits d’hospitalització per a pacients aguts d’aquestes característiques i, tanmateix, indirectament, facilitar l’augment d’activitat no-geriàtrica, fonamentalment de caràcter quirúrgic, a l’Hospital de Sant Pau.

 

Aquesta Unitat és un recurs d’internament per l’atenció al malalt fràgil o geriàtric de l’Eixample Dreta principal amb patologia complexa que precisa d’una atenció multidisciplinària. La UGA disposa d’un equip de professionals multidisciplinari amb la participació de farmacèutics, nutricionistes, metges rehabilitadors, fisioterapeutes i treballadors socials, a part del personal facultatiu i d’infermeria propi de la Unitat. Això permet una major integració i coordinació dels serveis assistencials per a l’atenció del pacient fràgil complex.

La nova ubicació ocupa una superfície de 600 m² amb espais molt amplis, lluminositat, confort i suports tecnològics. Disposa del mobiliari i la tecnologia d’avantguarda que suposa una millora en quant l’experiència del pacient durant la seva estada.

 

El projecte, avalat pel CatSalut, forma part d’una iniciativa global d’atenció geriàtrica i a la fragilitat que s’ha anat desenvolupant des del Servei d’Urgències, que compta també amb el rol que juga l’Hospital de Dia de Geriatria, l’Equip de Suport Integral a la Complexitat (ESIC) de Dos de Maig… i que ha de donar solucions més eficients i congruents al territori, buscant els millors resultats en salut per aquests pacients.

 

Per a més informació:

 

Olga Boluda /Mercè Mascarell

Premsa Hospital de la Santa Creu i Sant Pau

oboluda@santpau.cat /mmascarell@santpau.cat

www.santpau.cat

 

Anna MillàDepartament de Comunicació del Consorci Sanitari Integralanna.milla@csi.catwww.csi.cat