De Gènere

Viure és un dret! Cicle de webinars “Prou Feminicidis”

Ens estan assassinant només pel fet de ser dones!!!

 

No ens podem quedar de braços plegats. Si la violència masclista és estructural, només podem combatre-la des de la sensibilització, l’educació i la mobilització ciutadanes, transformant les estructures socials que la perpetuen. El compromís social i institucional son clau per fer-li front, però calen recursos i deixar de normalitzar les violències i els assassinats masclistes.

 

És important donar visibilitat a diferents estratègies que la societat civil estem duent a terme per frenar la violència feminicida, i quines podem implementar per exigir als responsables de garantir els drets humans, la protecció efectiva de les dones.

 

A través de tres webinars, activistes i professionals de diferents àmbits, posaran llum sobre el fenomen, les causes que el provoquen i algunes estratègies per passar a l’acció.

 

Cal combatre la violència feminicida a nivell global i local, perquè les dones tenim dret a la vida!

 

Si vols formar part de la solució, fes la teva inscripció! https://forms.gle/U66ELpfPQJPz6nS36

 

PROGRAMA DEL CICLE:

 

Dimecres 14 de juliol, 12h.

Ens estan assassinant! Eines de la societat civil i les institucions per frenar els feminicidis. La prevenció i la sensibilització son eines clau per transformar l’estructura que perpetua les violències i les discriminacions. Però per fer-ho, calen compromisos socials i polítics.

 

Amb Graciela Atencio i Nerea Novo Paleo, de Feminicidio.net

 

 

Dijous 15 de juliol, 12h

La violència feminicida a les notícies. El periodisme amb perspectiva feminista i lliure de sexisme és una eina transformadora molt potent i té el poder d’esdevenir part de la solució.

 

En parlarem amb Cristina Pulido, de DF Diario Feminista

 

 

Dijous 15 de juliol, 18h.

Acció feminista per combatre la violència feminicida. Compartirem diferents accions i projectes de denúncia i sensibilització amb activistes de Colòmbia, Mèxic i Barcelona, per nodrir-nos conjuntament de les estratègies dels diferents territoris.

 

Amb Alicia Calderón Torres, Fúria Mexicana; Estefanía Rivera Guzmán, Red Feminista Antimilitarista  i Mar Soriano Marfà, voluntària de la Plataforma unitària contra les violències de gènere.

 

*Cicle emmarcat en la campanya “Prou Feminicidis!”, impulsada per la Plataforma unitària contra les violències de gènere.

 

Entitats participants: Diario Feminista, Feminicidio.net, Fúria Mexicana, Red Feminista Antimilitarista.

 

Amb el finançament de l’Ajuntament de Barcelona