Urbanisme, Mobilitat i Medi Ambient

La FAVB impulsa una campanya de denúncia contra l’expansió de terrasses

https://liniaxarxa.cat/liniaciutatvella/noticies/la-favb-impulsa-una-campanya-de-denuncia-contra-lexpansio-de-terrasses/?fbclid=IwAR3jjSrhQQhoMN1C4U8SwnRJrQ2Q-un9dZqnF4KacNnsl1y8l7ppYet_fcU

Fa un mes que la Federació d’Associacions Veïnals de Barcelona (FAVB) va alertar que l’extensió de moltes terrasses de bars i restaurants dificultava la convivència entre el servei de la restauració i la vida dels veïns. Ara, l’entitat ha denunciat en un comunicat que, en comptes de millorar, la situació ha empitjorat. És per aquesta raó que ha impulsat una campanya de denúncia.

La seva idea és fer visible “l’ús abusiu que fan de l’espai nombrosos bars i restaurants” de la ciutat, “expandint-ne les terrasses molt més enllà del que tenen autoritzat”, ha subratllat l’agrupació d’entitats veïnals en el comunicat.

DENÚNCIA A INSTRAGRAM
La campanya consisteix a capturar i publicar fotografies de les terrasses que, com considera la FAVB, “vulneren els drets de l’espai públic”. Afegeixen que algunes imatges ja s’han començat a publicar al compte d’Instagram @favbcn_terrasses i a la seva web, on aquestes apareixen geolocalitzades per zones. La FAVB també ha convidat els veïns de la ciutat a enviar fotografies d’aquesta mena al correu fotodenuncia@favb.cat.