De Gènere

Informació Nou servei d’informació per WhatsApp contra la violència masclista

https://mossos.gencat.cat/ca/detalls/Noticia/WhatsApp_violencia_masclista

“Avui entra en funcionament el nou servei de canal de Whatsapp gestionat per Mossos d’Esquadra per oferir informació i assessorament policial a la víctima o potencial víctima de violència masclista.

Amb el número 601 00 11 22 es podrà contactar amb els mossos per rebre assessorament policial i resoldre dubtes i preguntes. Aquest canal no és una eina per gestionar incidències o emergències i en cap cas substitueix el telèfon d’emergències 112. La creació d’aquest recurs ha de facilitar a les dones conèixer les eines de què disposen, els drets que les assisteixen i com a pas previ, en cas necessari, a la denúncia policial.

El servei ha de servir perquè les víctimes, o qualsevol persona que cregui ser víctima, pugui informar per identificar el problema i informar-se de les passes que ha de donar. També el poden utilitzar persones de l’entorn de la víctima amb la mateixa voluntat: rebre assessorament i informació policial. En cap cas aquest nou servei substitueix al 112 ni a la denúncia policial.

L’objectiu és apropar-se a les dones de forma proactiva, facilitant el seu contacte amb la policia, i donar un nou impuls a la lluita contra la violència masclista i establir noves eines preventives i d’atenció de les persones que són víctimes en aquest àmbit.

Aquest nou servei neix amb la voluntat d’apropar-se a les víctimes de totes les edats que pateixen violència masclista i, en especial, a la gent més jove acostumada a interaccionar a través de missatgeria instantània i  xarxes socials.

Aquest servei via Whatsapp és una de les mesures que inclou el nou pla de millora impulsat pel Departament d’Interior en la lluita contra la violència masclista, que preveu fins a 20 mesures que s’aniran aplicant de forma progressiva en diferents fases i que el conseller d’Interior  va presentar públicament el passat 19 de març.”