Sanitat,  Serveis a les persones

Trobada-Sanitat / EUTANÀSIA, UN NOU DRET . GARANTIM-LO !!!

El proper dimecres 29 de setembre a les 19h a l’Auditori de Calàbria 66 moltes ens trobarem a la Taula Rodona EUTANÀSIA, UN NOU DRET . GARANTIM-LO !!! convocada per  Dret a Morir Dignament  i la Marea Blanca de Catalunya amb el suport de les Associacions de Veïns i Veines de Sant Antoni i de L’Esquerra de L’Eixample  en la que participaran represnetants dels diferents comites d’etica, i representants sindicals i de col.lectius professionals .
La Llei Orgànica 3/2021  ha introduït en el nostre ordenament jurídic un nou dret individual: la eutanàsia, es a dir , la mort d’una persona de forma directa i intencionada a petició informada, expressa i reiterada en el temps  per la mateixa persona  i que te lloc en un un context de patiment atesa la malaltia incurable o sofriment que experimenta com inacceptable i que no pot ser mitigat per altres mitjans. Aquesta llei orgànica fixa el concepte legal d’eutanasia i també els requisits  per a l’exercici d’aquest nou dret individual. i  en garanteix el seu accés a trota la ciutadania en condicions d’igualtat . Per això queda inclosa dins de la cartera de serveis comuns del Sistema Nacional de Salud  i també en  garanteix la seva financiació pública.

Però també La Llei reconeix  el dret a la objecció de consciencia del personal sanitari . Aixi,  situats en un model sanitari públic com el català, en el que existeixen proveïdors del sistema vinculats a l’Esglèsia Catòlica i que  presten el servei públic sanitari , i amb l’experiència prèvia del dret a l’avortament i les dificils circumstàncies per a exercir aquest dret a moltes comarques de Catalunya, ens preguntem si no ens trobarem amb la mateixa situació amb l’Eutanàsia.

Si voleu assitir us heu d’inscriure a l’enllaç https://forms.gle/muZgebsaQF5Ny37c7 . Aquesta inscripció és una mesura de prudència per tal de poder seguir rastre en el cas de contagi, per això CAL QUE ES FACI INSCRIPCIÓ PER PERSONA, si us acompanya un menor podeu inscriure’l amb les dades de contacte vostres. Seguirem escrupolosament les normatives en sentit sanitari. Per això també hem hagut de posar un aforament màxim de 121 persones. Pocs dies abans de la presentació rebreu la confirmació, per confirmar només tenim en compte no haver superat l’aforament. Les dades que recollim les destruirem passat un mes del dia que s’hagi realitzat la taula rodona.

Però si no podeu assistir en persona podrem fer-ho des de casa gràcies al Canal de You Tube de Calabria 66 .  Animem als co.,lectius que organitzin projeccions grupals i aixi ta,mbe utilitzant els diferents xats  tambe podrieu palntejar qüestions que cregeu interssants sobre el tema