Sense categoria

Projecte formatiu “Cuida, cuida’t, cuidem-nos!” – Oberta la inscripció!

Les companyes de la cooperativa Clara Ser Gran han obert les inscripcions per participar al projecte formatiu  “Cuida, cuida’t, cuidem-nos!”. Aquest projecte inclou diverses accions formatives i reflexives per a cuidadores que pensem us poden interessar i què ens podeu donar un cop de mà a fer-ne difusió. 

 

D’una banda, consta de 2 cursos de 10hrs en Cures Bàsiques de gent gran amb dependència i 1 curs de 10 hrs en cures bàsiques per acompanyar el final de vida.  Seran sessions eminenment pràctiques des d’una perspectiva d’Atenció Centrada en la Persona. Aquest espai està principalment adreçat a persones cuidadores, siguin aquestes treballadores de les cures o persones que s’hi volen dedicar. Clara Ser Gran fan un especial èmfasi per incloure dones migrades que no tenen accés a la formació reglada ni a cap espai d’acompanyament; i també per incloure homes cuidadors.

 

 

El curs  de cures bàsiques inclou 5 sessions:

 

  • Deterioraments cognitius i dependència ( Psicòloga) 2h
  • Activitats de la vida diària, independència i respecte a l’autonomia (terapeuta ocupacional) 2h
  • Mobilitzacions i transferències; com cuidar el meu cos? (Fisioterapeuta) 2h
  • Cures bàsiques d’infermeria (Infermera) 4h

 

Totes les sessions s’impartiran en castellà, i com que és un activitat parcialment subvencionada no tindrà cap cost per a les participants, però preguem compromís en l’assistència donat que les places són reduïdes. 

Aquesta formació es farà els dissabtes per afavorir la participació de les dones que hi treballen:

 

· 1er curs de cures bàsiques: 18, 25 de septiembre; 02 i 16 d’octubre (11-13hrs)

· 2n curs de cures bàsiques: 6,13,20 i 27 de novembre (11-13 hrs)

· Curs de Cures  Final de Vida: 6, 13 i 20 de novembre (11-14 hrs)

 

Estan començant les inscripcions pel curs de setembre. Prioritzen la participació de les companyes del grup d’Intercooperació #CuraDigna i demanen a les entitats que han donat suport a la campanya Prescrivim cura digna un cop de mà amb la difusió i cerca de participants.

 

La formació es farà de manera presencial al casal de Ca l’Isidret de Barcelona. 

 

D’altra banda, duran a terme 7 sessions de reflexió denominades «Cafè de les cures» on dialogarem plegades dels diferents aspectes que travessen l’àmbit de les cures. Us anirem informant dels horaris i llocs de realització. 

 

Us agrairem la màxima difusió en les vostre xarxes d’aquesta informació, però sobretot, si teniu identificades companyes cuidadores que se’n puguin beneficiar d’aquest espai no dubteu en informar-les o envieu-nos un correu electrònic (info@clarasergran.cat)  o responeu a aquest mail amb les dades de contacte. Per raons d’aforament els grups de formació estaran limitats.

No dubteu en contactar-nos per qualsevol dubte!

 

Salut i #CuraDigna!

 

Ǝlba Mansilla
www.bcn.coop