De Gènere,  Joventut

[NOTA DE PREMSA] Barcelona acull el tancament de Cut All Ties amb un intercanvi d’experiències sobre la prevenció de les violències masclistes entre la joventut a Itàlia i Espanya

Barcelona acull el tancament del projecte Cut All Ties amb un intercanvi d’experiències sobre la prevenció de les violències masclistes entre la joventut a Itàlia i Espanya

·        El seminari europeu de tancament serà el 28 i 29 de novembre a La Bonne

·        170 joves i més de 50 docents s’han format a Barcelona, ​​Madrid i Milà per impulsar accions d’impacte social a través de les noves tecnologies

·

Barcelona, 17 de novembre de 2022.- El 28 i 29 de novembre el projecte europeu Cut All Ties celebra un seminari europeu per presentar els resultats i intercanviar experiències i reptes en relació amb la prevenció de les violències masclistes entre adolescents i joves de Barcelona, ​​Madrid i Milà.

Les jornades seran conduïdes per la periodista i humorista Ana Polo  i comptaran amb cinc espais de debat i ponències que reflexionaran des de diferents perspectives sobre temes com ara: com fer front a les violències masclistes des de l’educació sexual, com abordar-les des de les institucions educatives o com identificar-les i fer-hi front en els entorns digitals. Hi participaran professionals d’entitats com el Consorci d’Educació de Barcelona, l‘Agència de Salut Pública de Barcelona, la Cooperativa l’Esberla, la Universitat Pompeu Fabra, la Cooperativa CandelaSida Studi, de l’Ajuntament de Milà, del programa Sexus d’ABD o del Centro Studi sul Genere e l’Educazione di Bologna, així com creadores de contingut com Pitu Aparicio o Luce Scheggi.

A més, es projectarà el curt-documental Change The Rules, dirigit per Marsala Project i estrenat en el marc del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les Dones. El curt aborda, a través d’una desena d’entrevistes a adolescents d’Itàlia i Espanya, el tema de la violència de gènere, des de la formació d’estereotips fins a les més cridaneres manifestacions. Posteriorment, hi haurà una xerrada amb els i les joves protagonistes.

Igualment, cada dia es farà un mercat d’artistes afins que portaran les seves creacions: des de fanzins fins a joieria, productes tèxtils, artesania, fotografia, etc.

Les jornades es dirigeixen a membres de la comunitat educativa (professorat i alumnat), institucions públiques i organitzacions interessades o expertes en educació, feminismes, prevenció de violències, etc. així com al públic en general. (És necessària inscripció prèvia)

Programa de les jornades

 

170 joves i 56 docents formats amb Cut All Ties

El projecte ha implementat un programa educatiu innovador a vuit instituts de Barcelona, ​​Madrid i Milà. S’han format un total de 169 joves i 56 docents mitjançant un programa de capacitació per abordar els orígens, la prevalença i les conseqüències de la violència de gènere (el manual, revisat per un comitè d’expertes, es pot consultar aquí). A través de les noves tecnologies i d’una web-app creada per Citibeats, han impulsat cadenes d’accions d’impacte social per produir canvis socials a les creences i comportaments de les generacions més joves. Aquests són alguns dels reptes creats per l’alumnat.

Cut All Ties és un projecte europeu finançat per la Comissió Europea (REC Programme) i coordinat per l‘Associació Benestar i Desenvolupament ABD (ESP) amb les entitats sòcies Fondazione Acra (IT) i Citibeats (ESP).

 

Seminari europeu del projecte Cut All Ties

·        28 i 29 de novembre

·        Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison C/ Sant Pere més Baix 7 08003 Barcelona

Tant responsables del projecte Cut All Ties, com participants en els espais de diàleg i joves de les escoles i del documental, estaran disponibles per atendre els mitjans de comunicació.

Per coordinar continguts i entrevistes, contacteu amb:

Maria Creixell

comunicacio@abd-ong.org – 677 541 151

Comentaris tancats a [NOTA DE PREMSA] Barcelona acull el tancament de Cut All Ties amb un intercanvi d’experiències sobre la prevenció de les violències masclistes entre la joventut a Itàlia i Espanya