Ecologia,  Economia Social i Solidària,  Serveis a les persones

La nevera solidària aconsegueix que es llenci menys menjar

https://liniaxarxa.cat/liniaeixample/noticies/nevera-solidaria-llenci-menjar/

La nevera solidària és un projecte de l’Espai 210 que permet els veïns deixar-hi menjar que tenen a casa i que no consumiran o que està a punt de fer-se malbé, i també que en puguin agafar quan en necessitin. L’objectiu? Lluitar contra el malbaratament alimentari. Després que arrenqués el passat mes de maig i que el seu equip hi hagi invertit moltes hores, la dinamitzadora de l’Espai 210, Àurea Oliveras, celebra que està sent un èxit. “Cada dia s’omple la nevera i cada dia a les vuit de la tarda està buida”, afirma.

Les persones que s’emporten menjar a casa, explica Oliveras, són de perfils diferents: hi ha gent que en necessita i altres que tenen la consciència que no s’ha de tirar. La nevera solidària, recalca, també té bons resultats gràcies als establiments que, entre altres, l’omplen d’aliments que estan a punt de caducar, com la cooperativa Molsa, el forn de pa Turris i el supermercat Keysi.

Part de la importància de la iniciativa és que la gent pot fer molt contra el malbaratament alimentari. Tal com subratlla Oliveras, segons l’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i Agricultura (FAO), un 42% del malbaratament es produeix a les llars perquè el menjar no té bon aspecte o ha caducat.