Cultura

IX Cicle de cinemes àrabs i mediterranis a La Sedeta i exposició “El sol surt per a tots”

9èCicle de cinemes àrabs i mediterranis de La Sedeta

20 i 21 de maig 19h

 

Com cada any, arriba el Cicle de cinemes àrabs i mediterranis de La Sedeta amb el més destacat del cinema actual.Enguany tornem a les sales i recuperem l’experiència de gaudir del cinema de forma col.lectiva i en gran pantalla.

El Cicle us proposa apropar-vos per primera vegada a algunes de les pel·lícules més aplaudides pel públic de la 14a edició de la Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani de Catalunya, la darrera. Amb un ull posat a l’actualitat més candent però sempre cercant les arrels profundes que ens ajuden a entendre millor com hem arribat fins als nostres dies, el cicle d’enguany ens permetrà descobrir una de les millors pel.lícules del cinema amazigh actual, Amussu, i conèixer de primera mà la lluita amb més trajectòria contra la indústria minera al Marroc. També revisitarem Algèria, acompanyant a Dorothée Myriam Kellou, la realitzadora, i al seu pare, en un viatge per un dels episodis més silenciats de la guerra d’independència algeriana.

 

 

 

 

 

Dijous 20 de maig. 19h A Mansourah tu ens has separat À Mansourah tu nous as separé Dirigida per Dorothée Myriam Kellou Algèria,França, Dinamarca-2019-67 min-VOSC. Sinopsi De retorn a Mansourah, el seu poble, en Malek recupera amb Dorothée Myriam, la seva filla, una memòria històrica que la major part de joves ignoren. Durant la guerra d’Algèria, 2 350 000 milions de persones han estat desplaçades per l’exèrcit francès i reagrupats en camps. Prop d’un 1,175.000 han estat forçades a deixar casa seva. En el poble, filla i pare s’interroguen sobre aquests silencis. Debat posterior amb Meriem Ould-otmane Bekhti. Graduada en sociologia i Master en Direcció de Recursos Humans.

 

 

Divendres 21 de maig 19h Amussu Amussu Dirigida per Nadir Bouhmouch. Marroc- 2019- 99 min-VOSC. Sinopsi El 2011, per salvar el seu oasi, els habitants d’Imider, van tancar una canonada d’aigua destinada a la mina de plata més gran d’Àfrica. Vuit anys després, canten recollint els fruits del seu activisme. Debat posterior amb Aziz Baha. Educador social i expresident de la Casa Amaziga de Catalunya.