Cultura

#INFO – voluntàries pel PILL Aula Ambiental

Us escrivim des de l’Aula Ambiental de Sagrada Família amb motiu de la nostra recerca de noves voluntàries per a cobrir el servei del PILL (el Punt d’Intercanvi de Llibres). Després de molts esforços amb l’ajuntament, finalment hem pogut crear un protocol i un clima de seguretat i higiene tant pels voluntaris que participen com per les usuàries del servei.

El PILL és una iniciativa de l’Aula que pretén crear una xarxa d’intercanvi de llibres al districte de l’Eixample. No és només una botiga o un lloc on dipositar llibres vells, sinó que vol donar-li una segona vida a aquells llibres que la gent ja s’ha llegit i donar-los una nova oportunitat en mans d’una altra persona.

L’horari del PILL és el següent: tots els dilluns, excepte festius, de 10:30 h a 13:30 h i de 16:30 h a 19:30 h. Actualment estem buscant a una persona (o varies) que cobreixi l’horari de matins, d’una forma més o menys constant i continuada en el temps.

És voluntariat i per tant no hi ha remuneració.

 

Per aquelles possibles interessades en formar part del voluntariat del PILL que encara no coneguin el projecte especifiquem amb més detall que és i com funciona: al Punt d’Intercanvi de Llibres s’hi poden trobar novel·les i d’altres llibres d’interès general com història i filosofia, en català, castellà i altres idiomes, així com contes per a infants. Es regeix per una sèrie de pautes per a garantir el seu bon funcionament:

  • Els llibres s’intercanvien 1 a 1, fins un màxim de 3 llibres per persona i dia.
  • Els llibres han de ser edicions actuals i estar en bon estat.
  • S’intercanviaran novel·les i llibres de lectura infantil (novel·la juvenil NO) en català, castellà, anglès i francès.
  • No s’accepten: llibres de text, acadèmics, guies, manuals, volums i col·leccionables.
  • S’han de procurar els intercanvis equitatius. La qualitat dels llibres que es trobaren al PILL depèn de la qualitat dels que la gent deixa.

A continuació especifiquem les tasques i aptituds que hauran de complir les possibles voluntàries:

-Què necessitem? –> Una persona que tingui disponibilitat els dilluns al matí en la franja de 10:30 h a 13:30 h, per encarregar-se de gestionar els intercanvis de llibres i procurar el bon funcionament del servei (sempre complint amb les mesures de higiene i seguretat).

Busquem una persona sociable, que li agradi el contacte amb la gent i la lectura. 

-Quines tasques i responsabilitats tindria? –> Donar la benvinguda i informar que és el PILL, en cas de rebre noves usuàries al servei. Demanar les dades personals per a complir amb la llei de rastreig de casos positius de Covid-19. Recollir els llibres que la gent porta per a fer l’intercanvi (3 màxim per persona). Assegurar-te del bon estat dels llibres per a l’intercanvi. I…gaudir d’estar rodejat/da de bona literatura i companyia!

Moltes gràcies per l’ajuda amb la difusió,

Alba

AULA AMBIENTAL SAGRADA FAMÍLIALepant, 281-283 (cantonada Provença)934 350 547info@aulambiental.org

També ens trobareu a:Web: www.aulambiental.orgInstagram: @aula_ambiental_safaTwitter: @AulaAmbientalFacebook: facebook.com/AulambientalSagradaFamilia