Gent Gran

Bon estiu feminista per a totes!

Des del equip d’Hèlia us anunciem que avui per fi marxem de vacances, després d’un any de moltíssima activitat, d’il·lusions i reptes.
Marxem per cuidar-nos molt i per a recuperar les màximes energies de cara a seguir lluitant al setembre de forma incansable contra les violències i pels drets de les dones i les criatures arreu.

Aquesta primera meitat de l’any 2021 ja hem atès més de 180 dones en situació de violència, hem consolidat els tallers de Ioga, Fotografia i Autodefensa Feminista i també les trobades a equipaments culturals que reprendrem a la tornada. Gràcies al nostre equip de voluntariat i a la confiança dels serveis i associacions de dones, hem fet més de 70 acompanyaments a jutjats, centres de salut, i cites administratives a dones en situació d’aïllament. Estem expandint aquest projecte a Figueres i Tarragona!

També continuem admirant i col·laborant amb les companyes palestines de les organitzacions Family Defense Society, Women’s Studies Centre i Health Work Committee. Ens indigna i rabiem per les detencions ocorregudes en aquesta darrera entitat i combatrem aquestes injusticies i les patides sistemàticament pel poble palestí fins que s’aturin.

Com moltes sabeu, participem a molts espais d’incidència política, ja siguin comissions i consells a nivell de barri, districte, ciutat de Barcelona, Catalunya i Europa.
No ens aturarem.

També volem compartir noves il·lusions que tenim preparades per a totes de cara a la tornada:

Hem gravat un documental conjuntament amb Otoxo! Es diu “La luz invisible” i acompanya el testimoniatge de tres dones supervivents que il·lustren a la perfecció el seus processos admirables de superació. La projectarem i hi estareu totes convidades!

També us adelantem que estem organitzant el nostre V Congrés per l’erradicació de les violències masclistes des dels serveis socials i sanitaris. No us el voldreu perdre!

Us recomanem seguir-nos a xarxes socials d’Instagram, Twitter i Facebook per seguir al dia de totes les novetats.

Recordem de cara a l’estiu els serveis d’atenció a dones en situació de violència masclista: 

900 900 120 (24/365) i 112 en cas d’emergència.

Barcelona, contactar amb ICD (93 495 16 00) o PIADs (900 922 357) per a ser atesa, o bé en el cas de necessitat de ser acollida trucar a SARA (900 922 357). Fora d’horari d’aquest, contactar amb CUESB (900 70 30 30).

A nivell de territori, contactar amb SIAD, SIE, o bé oficina d’ICD més propera.

Us enviem abraçades sorores i us desitgem un bon estiu feminista!

Equip Hèlia Dones

www.heliadones.org