De Gènere

Aquesta revetlla la Guàrdia Urbana detectarà a través de xarxes socials possibles casos de violència masclista

Es tracta d’un dispositiu dissenyat per prevenir violències masclistes en festes majors i grans esdeveniments elaborat conjuntament amb la Direcció de Serveis de Feminismes i LGTBI municipal.

Al llarg de la nit de Sant Joan la Guàrdia Urbana farà un seguiment actiu dels possibles casos de violència masclista a través de xarxes socials amb l’etiqueta #BCNantimasclista, que tothom que detecti situacions d’aquest tipus podrà utilitzar.

L’objectiu és millorar la prevenció i detecció de situacions de violència masclista, especialment de gènere o qualsevol violència sexual, per tal d’incrementar l’eficàcia en la resposta i l’atenció a les víctimes i ajudar-les a accedir als diferents serveis d’atenció municipal.

En tot cas, i davant qualsevol situació d’emergència, recordeu que cal trucar sempre al telèfon 112En cas d’agressió sexual, dirigiu-vos, a més, a un lloc segur, contacteu amb algú que pugui ajudar-vos i en cas necessari conserveu totes les proves per poder identificar l’agressor. Finalment, dirigiu-vos al servei d’urgències de l’Hospital Clínic de Barcelona.

 

Més informació