De Gènere

XERRADA: VIOLÈNCIES MASCLISTES EN TEMPS DE GUERRA I EN TEMPS DE PAU

Data: Dilluns, 19 Març, 2018 – 19:00
Lloc: Casal Mas Guinardó

dilluns19 de març XERRADA: VIOLÈNCIES MASCLISTES EN TEMPS DE GUERRA I EN TEMPS DE PAU.19h, al Mas Guinardó

Després de l’èxit de la Vaga de Dones del 8 de Març volem proposar un tema especialment dolorós amb el que ens hem d’enfrontar una i altra vegada fins eradicar-lo: La violència masclista contra les dones en diferents contextos.

Per parlar sobre això us convidem el proper dilluns 19 de març a les 19h al Mas Guinardó (Pl.Salvador Riera) gaudirem de les aportacions de dues dones i un home que qüestionen el sistema patriarcal:

– Nora Miralles, periodista i investigadora del Centre Delàs d’estudis per la pau. “El discurs bèl·lic, la devaluació del valor de la vida, la construcció de l’ «altre» com a enemic o la promoció de certes masculinitats poden generar un augment de la violència i retroalimentar aquella que ja existia com a mecanisme de control sobre les dones, les criatures i les identitats sexuals i de gènere no hegemòniques.” (Gènere i cultura militar, vides, cossos, i control social sota la guerra)

– Xavier Cela Bertran, Antropòleg i investigador del MARC (http://www.marc.urv.cat) i membre de la Cooperativa Candela (www.candela.cat).

Un home ens parla de masculinitats i qüestiona la imposada pel patriarcat. (El Crític. Educació, cultura del consentiment i masculinitats/)

– Irene García, de Les Hortigues, Col·lectiu de dones feminista d’Horta .

Van participar en l’elaboració del Protocol contra les violències masclistes de la Festa Major d’Horta. (https://www.facebook.com/Hortigues/)

Podeu veure les gravacions de les anteriors xerrades a: https://observatoriguinardo.wordpress.com/

Organitza:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *