Gent Gran

VEÍ, VEÏNA, ENS POTS AJUDAR?

ENGEM EL CARTELL “VEÍ, VEÏNA, ENS POTS AJUDAR?” A LA NOSTRA ESCALA
Hem posat en marxa la campanya ”Veí, veïna, ens pots ajudar?” per promoure el suport mutu entre les persones de la mateixa escala i així tenir cura de les persones que més ho necessitin.
Per col·laborar-hi, podem descarregar el cartell, imprimir-lo i penjar-lo a l’entrada de la nostra comunitat. També el podem penjar en altres escales que ens vinguin de pas, quan sortim a fer alguna gestió. Si no tenim impressora, podem enviar el cartell a alguna persona de la comunitat que ho pugui fer.
La voluntat és posar en contacte persones que poden prestar ajuda amb aquelles que la puguin necessitar. L’ajuda pot consistir, per exemple, a fer companyia, guardant sempre la distància de seguretat, o a fer encàrrecs d’altres persones que no es poden desplaçar aprofitant els mínims desplaçaments necessaris. En aquest cartell també consten els telèfons de contacte i l’adreça de correu electrònic per adreçar-nos-hi, si algú detecta una situació d’elevada vulnerabilitat.
Es tracta d’una iniciativa impulsada des del programa d’acció comunitària Radars, que originalment està orientat a les persones grans que viuen soles però que en el context actual de confinament vol arribar a més persones que puguin necessitar un cop de mà.
Fent clic aquí, podem descarregar-nos el cartell , també en altres idiomes, i la graella perquè les persones de l’escala s’hi puguin apuntar. Els trobarem dins Fitxers relacionats.
Gràcies per la col·laboració.
Ajuntament de Barcelona –Departament de Comunicació Interna

Des de RADARS estem fent arribar a les Taules RADARS i a la població en general un seguit de consells per fer front al COVID19 en aquests moments tant difícils per a les persones vulnerables i especialment la gent gran.

Et demanaríem si les podríes traslladar a la Taula de salut i a altres esapais del barri que creguis els pugui ser d’interès. Són algunes recomanacions que podeu fer extenssives a tothom que creieu.

Una abraçada i fins aviat.

https://ajuntament.barcelona.cat/serveissocials/ca/noticia/com-podeu-ajudar-les-persones-grans-q…

Com podeu ajudar les persones grans que viuen a la vostra comunitat davant la Covid-19?
El projecte Radars, davant la situació d’alarma per la Covid-19, ha impulsat una campanya que fomenta el bon veïnatge, amb algunes recomanacions perquè els veïns i veïnes tinguin cura de les persones grans que viuen a la seva comunitat.
Voleu ajudar els vostres veïns i veïnes més grans durant aquests dies de confinament? Radars us proposa algunes petites accions que poden ser una gran ajuda:

Protegiu-vos vosaltres per poder protegir els altres: seguiu les recomanacions de l’Agència de Salut Publica, tingueu cura de la higiene, eviteu el contacte físic, i si teniu símptomes o sou col·lectiu de risc, quedeu-vos a casa.
Podeu fer companyia de moltes maneres: comuniqueu-vos i converseu amb les persones grans perquè se sentin acompanyades. Truqueu-los per telèfon o parleu des de la porta deixant dos metres de distància.
Doneu un cop de mà a qui no es pot desplaçar: podeu aprofiar els vostres desplaçaments imprescindibles per fer els encàrrecs dels veïns i veïnes més grans.
Ara bé, si detecteu una situació d’emergència o d’elevada vulnerabilitat, poseu-vos en contacte amb Radars enviant un correu electrònic a radarsgentgran@bcn.cat.

Si voleu difondre aquestes accions entre la comunitat de veïns i veïnes, podeu descarregar-vos el cartell i penjar-lo al vestíbul, a l’ascensor o en algun altre lloc visible. Trobareu el cartell en català, castellà i anglès en aquesta pàgina.

D’altra banda, Radars continua fent un seguiment telefònic a les 1.600 persones usuàries del programa, totes elles més grans de 65 anys i que es troben en una situació de solitud. Els tècnics municipals, en coordinació amb altres serveis com el de Teleassistència, estan duent a terme aquesta atenció, que normalment realitzen els més de 200 voluntaris i voluntàries del programa.

Genís Giner Pastor
Projecte RADARS – Gent Gran
Institut Municipal de Serveis Socials
Ajuntament de Barcelona
93 291 58 89 (ext 75886)
622227995
gginerp@ext.bcn.cat

Fitxers Adjunts:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *