De G猫nere,  Sanitat

Una mirada feminista a la salut en temps de COVID-19: publicaci贸 dels articles del #IVCongresVM! 馃挏

HELIADONES_CONGRESO_CAT_11

Ens complau compartir i difondre la publicaci贸 que recull els聽articles de les ponents del IV Congr茅s per l鈥橢rradicaci贸 de les viol猫ncies masclistes des dels serveis socials i sanitaris聽celebrat del 30 de novembre al 3 de desembre de 2020:聽Una mirada Feminista a la Salut en temps de COVID-2019.

La trobareu en聽catal脿, castell脿 i angl猫s al final d’aquest correu aix铆 com al聽link:
https://heliadones.org/ca/project/iv-congres-per-lerradicacio-de-les-vm/

Els congressos van n茅ixer inspirats en la pr脿ctica de les companyes palestines de la HWC (Health Work Committees), que des de fa anys formen a tot el seu personal en la detecci贸 de viol猫ncies masclistes des del sector sanitari. A sugger猫ncia d鈥檈lles, des del 2015 diverses entitats de Catalunya organitzem congressos anuals que amb els anys han esdevingut un聽espai de reflexi贸 i proposta entorn la necessitat d鈥檃van莽ar cap a un abordatge feminista de la salut.聽Enguany, hem realitzat aquesta publicaci贸 amb la voluntat de difondre les an脿lisis i propostes compartides, generar materials de divulgaci贸 i sensibilitzaci贸, i contribuir a que les universitats i centres de treball es facin seva la iniciativa.

Tot i estar molt contentes de poder fer p煤blic aquest document tamb茅 volem expressar la nostra profunda indignaci贸 per la聽persecuci贸聽que聽actualment estan vivint les companyes de la HWC per part de l鈥檈stat d鈥橧srael.聽A dia d鈥檃vui, la HWC compta amb quatre treballadores detingudes en presons israelianes, entre elles Juana Ruiz, cooperant espanyola, i Shatha Odeh, directora de l鈥檈ntitat i presidenta de la xarxa d鈥橭NGs palestines PNGO (Palestinian NGO Network). L鈥檕ficina central de la HWC ha estat arrasada per l鈥檈x猫rcit d鈥橧srael diverses vegades i tancada per ordre militar durant 6 mesos.聽Els atacs a la HWC es donen en un context de repressi贸 sistem脿tica i deliberada de l鈥檈stat d鈥橧srael contra les organitzacions de la societat civil palestina que s鈥檋a intensificat en els 煤ltims mesos.聽

Us animem a estar atentes i a donar suport a les accions i mobilitzacions a Catalunya en suport de les companyes detingudes, dels drets del poble palest铆 i per exigir la fi de la complicitat amb l鈥檃partheid israeli脿.

Per 煤ltim, volem agra茂r a totes les persones que fan possibles els congressos, tant ponents com equip organitzador, i especialment, a aquelles que heu participat amb els vostres articles en l鈥檈laboraci贸 de la publicaci贸. Aprofitem per convidar-vos tamb茅 a assistir i participar al V Congr茅s que estem preparant per a finals del 2021.聽

Abra莽ades fortes!

Equip H猫lia