Serveis a les persones

NOTICIES DE L’HOSPITAL DOS DE MAIG

El nou Hospital Dos
de Maig invertirà més de 4 milions en 5 anys

HOSPITAL DOS DE MAIG

BARCELONA, 24 Mar. (EUROPA PRESS)

La nova gestió de l’Hospital Dos de Maig de Barcelona iniciarà formalment el seu camí l’1 de juny amb un nou pla de negoci que preveu

invertir entre quatre i cinc milions d’euros en cinc anys, segons ha explicat a Europa Press el seu gerent, Daniel Rodríguez.

A mitjans d’aquesta setmana passada, la direcció va acordar amb el
Servei Català de la Salut (CatSalut) la data en què l’empresa d’autogestió Gaudí Salut –integrada pels mateixos treballadors– es farà càrrec del centre, que la Conselleria de Salut de la Generalitat va amenaçar amb tancar per una falta d’acord amb Creu Roja –propietària de l’immoble–.

En aquests dos mesos, la direcció farà els “tràmits burocràtics i subrogació de contractes” pertinents, tenint en compte que es desvincularan del Consorci Sanitari Integral (CSI) –que fins ara gestionava el centre– i acordaran un preu de lloguer amb Creu Roja.

Convençut que el cost d’arrendar el local partirà de criteris d’absoluta comprensió”, el director del centre ha explicat que ja tenen un pla de viabilitat que garanteix l’activitat de l’hospital, a l’Eixample dret de Barcelona, i el lloc de treball dels 400 treballadors del centre, després de traslladar-ne una trentena a altres llocs del CSI.

Les retallades sanitàries van impedir l’any passat a la Conselleria de Salut comprar l’immoble de l’hospital a Creu Roja –com preveia el departament en el passat–, cosa que va fer plantejar-ne el tancament.

Al principi, els directius van acudir a l’Institut Català de Finances (ICF) per demanar un crèdit i costejar els 30 milions d’euros que costava l’edifici que Creu Roja planejava vendre, fet que va alentir l’operació.

La voluntat dels treballadors del centre de mantenir l’activitat assistencial i un acord posterior amb Creu Roja per llogar l’immoble, en lloc de comprar-lo, han permès que la nova gestió pugui ser una realitat.

De tota manera, la direcció no ha descartat que l’immoble pugui ser adquirit per un grup immobiliari, i la gerència continuarà treballant amb l’ICF.

Daniel Rodríguez

Director

Consorci Sanitari Integral

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *