De Gènere

MOBILITZAT – concentracions mensuals contra els feminicidis a Sant Jaume!

***Planifiquem les concentracions de 2020*** Animeu-vos a dinamitzar una de les concentracions mensuals contra els feminicidis a Sant Jaume!

Hem iniciat 2020 amb quatre feminicidis i amb la necessitat de continuar sortint al carrer per alçar les nostres veus contra aquests assassinats, i posar de manifest la gravetat de la situació. Com sabeu, des de 2006, cada mes que hi ha una dona assassinada, ens concentrem el tercer dilluns a la plaça Sant Jaume de Barcelona, per denunciar les violències masclistes i retre homenatge a les dones assassinades. Des d’aleshores, no hem deixat de sortir ni un sol mes.

Voleu que la vostra entitat dinamitzi una de les concentracions mensuals, i així mobilitzar la vostra massa social, permetre que el vostre posicionament contra les violències masclistes arribi a més gent, i que l’entitat es doni a conèixer entre públic diferent a l’habitual?

Responeu aquest correu indicant quin mes reserveu i ens posarem en contacte amb vosaltres per concretar els detalls.

Mesos disponibles: maig, juliol, setembre, octubre, novembre i desembre.

Si us animeu, aquí teniu la informació detallada:

Per què és important sortir cada mes a la plaça Sant Jaume? Les causes de la violència de gènere són estructurals, i com a tals, es requereix de la implicació ciutadana per avançar cap a la seva eliminació. Una de les funcions de la Plataforma, és visibilitzar el fenomen, sensibilitzar la ciutadania i mobilitzar-la per incidir en les polítiques públiques. Els feminicidis, són la conseqüència més greu i irreversible de la violència. Les prop de 100 dones assassinades anualment a l’estat espanyol, mereixen un homenatge en la seva memòria. Sortir a la plaça més emblemàtica de la ciutat, és un acte simbòlic en record d’aquestes dones. Com a Plataforma unitària contra les violències de gènere, no podem deixar de fer-ho mentre hi hagi feminicidis.

Què suposa per la vostra entitat dinamitzar una de les concentracions? Cada entitat treballeu en un àmbit molt concret de la lluita social, però totes estem unides per una causa comú: la tolerància zero a la violència masclista. El tercer dilluns, és una molt bona oportunitat perquè, un cop més, mostreu el vostre rebuig a la violència i visibilitzeu les vostres reivindicacions. A més, amb aquesta participació, la implicació de la vostra massa social en la lluita, anem ampliant la taca d’oli de persones sensibilitzades, necessari per canviar l’estructura patriarcal.

Les tasques a realitzar per l’entitat col·laboradora son:

– Elaborar el contingut de l’acte: explicar el perquè de la vostra implicació, ja sigui en forma de manifest, poema, presentació, performance artística, actuació musical, etc. i les vostres denúncies i reivindicacions.

– Crear l’homenatge a les dones assassinades: pensar una manera de visibilitzar els seus noms i recordar-les. Exemple: lectura dipositant flors al terra, espelmes, globus, qualsevol element simbòlic que recordi aquestes dones.

– Difondre la participació a la concentració entre els vostres contactes.

– Donar suport al trasllat, muntatge i recollida del material.

Què oferim des de la Plataforma:

– Difusió massiva de l’acte.

– Demanar tots els permisos necessaris.

– Posar a disposició de l’entitat tota la nostra infraestructura tècnica i de material.

– Trasllat,, muntatge i desmuntatge de l’equipament, amb la col·laboració de l’entitat implicada.

– Portar actualitzat el recompte de la llista de feminicidis.

– Qualsevol altre suport que necessiteu.

Per qualsevol aclariment, no dubteu en contactar-me.

Moltes gràcies i fins aviat!

eparejoplataforma@violenciadegenere.org

www.violenciadegenere.org

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *