Informació General,  Serveis a les persones

INICIATIVA LEGISLATIVA POPULAR (Desnonaments i lloguer social)

L’AVV. col·labora amb la FAVB, amb el Servei d’assessorament i suport a les persones afectades pels desnonaments hipotecaries  i  per lloguer, que no poden fer front a les seves obligacions de pagament , aquest servei esta adreçat a les persones que: 

  • Es tracti del seu habitatge únic i
    habitual.
     
  • La impossibilitat de pagar sigui involuntària i sobrevinguda.

Sí ets una persona/família que tinguis dificultats per fer front al pagament de la teva hipoteca o lloguer, no esperis que s’iniciï el procés de desnonament, posat en contacte amb nosaltres,  perquè quant abans comuniquis i informes de la teva situació, és temps que guanyes. Informa`t, assessora’t i organitza’t per la defensa dels teus drets

 

INICIATIVA LEGISLATIVA POPULAR

PER PROPOSAR LA DACIÓ EN PAGAMENT, LA PARALITZACIÓ DELS
DESNONAMENTS I LA
CONSTRUCCIÓ D’UN PARC DE HABITATGES

 

L’AVV., s’adherit a aquesta iniciativa, i podeu passar pel seu local de dll a dv de 18 a 21 hores per signar.

Què busquem?

Que, davant d’una execució hipotecària, les persones puguin liquidar el seu deute amb el lliurament de l’habitatge i tornar a començar de nou. La solució que es proposa en aquesta iniciativa legislativa popular és fer de la dació en pagament retroactiva la fórmula preferent per a la resolució d’aquest conflicte: en el cas que el bé executat sigui la vivenda habitual , la seva adjudicació per part de l’entitat financera suposarà el pagament del deute, extingint totalment la mateixa juntament amb els interessos i costes. L’extinció del deute comportarà per efecte de la llei l’extinció de qualsevol tipus de fiança o aval.

Com ho farem?

Hem impulsat un iniciativa legislativa popular (ILP) per portar al Congrés dels Diputats una modificació de la llei hipotecària. Per a això ,  necessitem recollir més de 500.000 signatures abans del 31 d’octubre de 2012 a tot el territori estatal .

 

Què proposa exactament la ILP?

1. Dació en pagament amb efectes retroactius

Es diu dació en pagament al fet de lliurar l’habitatge a l’entitat financera amb què es té la hipoteca a canvi de quedar lliure de tot deute.

2. Paralització dels desnonaments

Sempre que es tracti de l’habitatge habitual i l’impagament del préstec hipotecari sigui per motius aliens a la pròpia voluntat.

3. Lloguer Social

L’executat té dret a seguir residint en l’habitatge pagant un lloguer no superior al 30% dels seus ingressos mensuals per un període de 5 anys.

 

US ESPEREM PER SIGNAR!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *