Cultura

Exposició “La Transició: el despertar a la llibertat”

Centre Cívic La Sedeta fins el 20 de febrer
fins al proper dia 20 de febrer podeu veure al centre cívic l’exposició “La Transició: el despertar a la llibertat”, una retrospectiva periodística de la Barcelona dels anys 70 i 80, a través de les fotografies de temàtica social fetes per Julián Martín (foto reporter).

Julián Martín, veí de Gràcia, va ser reporter gràfic a l’Agència EFE i duia al seu fill a l’Escola La Sedeta. Ja jubilat, s’ha anat a viure a la Garrotxa.

Us recomano que mireu l’exposició i que hi feu difusió, ja que és una part de la història de la Barcelona d’aquells anys: els poblats gitanos que encara quedaven a Barcelona (La Perona), les reivindicacions del moviment veïnal per aconseguir equipaments pels barris, semàfors, parcs infantils…, les manifestacions de col·lectius laborals en lluita, l’amnistia els presos polítics, el moviment d’objecció de consciència, el retorn de Tarradellas, les manifestacions per l’Estatut d’Atonomia, en contra de les Nuclears, en contra de l’entrada al’OTAN… I dos cantants que van ser cabdals en tot aquells procés: Paco Ibáñez i Raimon.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *