Cultura

EXPOSICIÓ: El farcell de la postguerra. Quan la gana aguditza l’enginy

Data: Dissabte, 9 Juny, 2018 (Tot el dia) a Dijous, 14 Juny, 2018 (Tot el dia)
Lloc: Vestíbul del museu – Museu d’Historia de Catalunya

EXPOSICIÓ
EL FARCELL DE LA POSTGUERRA
Quan la gana aguditza l’enginy
Del 8 de juny al 14 d’octubre
Accés gratuït
http://www.mhcat.cat/exposicions/exposicions_en_curs/el_farcell_de_la_po…

Acabada la Guerra Civil comença un període de recuperació que aprofita les possibilitats que dona una mà d’obra extremadament barata i sense cap possibilitat de protestar per les miserables condicions de vida i treball. La política econòmica del govern és desastrosa i provoca l’aparició d’un mercat negre al marge de l’oficial, en el què cal moure’s per tal d’aconseguir el menjar.

La mostra repassa les iniciatives populars que es van dur a terme en la dècada dels 40 davant la dificultat per aconseguir aliments i vol retre homenatge a totes aquelles famílies que van viure una de les etapes més dures i llargues del nostre país.

Els preus oficials corresponen als cupons adjudicats a les famílies, que han de cenyir-se a les cartilles da racionament. Però són insuficients –en moltes ocasions ni tan sols es pot comprar el que la cartilla adjudica– i només es poden comprar majors quantitats, productes de qualitat o alternatius de manera il·legal i a preus molt més alts al mercat negre. Per fer-ho, és convenient tenir bons contactes amb les autoritats, militars, municipals o policials, perquè les coses siguin més fàcils…

Organitza: Associació veïns i veïnes Sagrada Família (Barcelona)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *