Urbanisme, Mobilitat i Medi Ambient

Els antics cinemes Niza i Novedades es transformen en espais d’estada veïnals

https://ajuntament.barcelona.cat/eixample/ca/noticia/els-antics-cinemes-niza-i-novedades-es-tran…
Els cops de puny d’Hilary Shwank a ‘Million Dollar Baby’ i els somnis artístics de ‘Mamá, quiero ser famoso’, de La Cubana, van ser les seves últimes imatges projectades entre les parets del Niza i el Novedades. Ara, després d’anys tancats, els solars del cinema de Sagrada Família i el teatre, abans cinema i també sala de concerts, a tocar de la plaça Catalunya tornaran a omplir-se de riures i de somriures, incorporant-se a la xarxa d’interiors d’illa recuperats de l’Eixample.

Amb els nous jardins del Niza i del Novedades, l’Eixample guanya prop de 3.500m2 de nous espais d’ús ciutadà. Unes actuacions que són un pas més en la recuperació de l’esperit del pla Cerdà per esponjar la densa trama urbana de l’Eixample. Amb aquests dos nous solars recuperats, l’Eixample té ja un total de 45 interiors d’illa per al gaudi ciutadà.

El Niza, amb zona de jocs infantils

La transformació de l’antic cinema Niza, a la plaça Sagrada Família 12, en zona verda deixa un total de 2333 m2 per al barri, incorporant a més una zona de jocs infantils. Aquesta urbanització ha anat a càrrec del promotor privat que ha tirat endavant un projecte que inclou un nou supermercat, un nou edifici d’habitatge i la modificació d’un edifici d’oficines.

El disseny d’aquest nou espai d’estada i joc ha estat fruit d’un procés de participació veïnal, on s’ha treballat la memòria de l’antic cinema i que va desembocar també en la construcció de l’Ateneu del Poblet, un casal per a les entitats del barri molt a prop de l’antic Niza, que havien reivindicat com a equipament públic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *