Urbanisme, Mobilitat i Medi Ambient

EL TURISME AL BARRI, UN NEGOCI BEN MUNTAT??

Malauradament, passen, els dies, els mesos, els anys i al nostre barri no es posa infraestructura per fer del turisme un negoci rentable per la majoria de veïns i botiguers.

Solament el Temple de la Sagrada Família en treu un benefici dels turistes que acostant-se al barri entren a visitar-lo (35-40%).

Que fan l’altre 60 a 65% ? Baixar de l’autocar que els ha fet arribar, donar una volta al Temple tot rebent les explicacions, en el millor dels casos d’un guia titulat, i en la majoria, de persones que no tenen gaires coneixements fefaents de l’obra, el seu creador i els seus hereus.

 

Això si poden comprar en els múltiples tenderols que la majoria semblen “can penja i despenja” records d’en Gaudí consistents en boniques “manoles i toros” això si arrebossats amb trencadís, per allò de ser congruents.

Poden també, com no, ser atropellats donada la aglomeració existent tot tenint de baixar a la calçada degut a l’estretor de les voreres i al seu col·lapse. Quin luxe, ser atropellats al costat del Temple de la Sagrada Família!

Poden menjar un entrepà ràpid i una beguda en un dels innumerables bars que d’un temps ençà han aparegut com bolets. En alguns casos “tres en línia” com el conegut joc.

Això si, poden rebre la seva petita dosi de contaminants que els veïns respirem cada dia.

 

Per tot això, podem dir que l’entorn de la Sagrada Família és deplorable.

 

Cal que l’Ajuntament faci, d’una vegada per totes, els deures, encara que sigui pas a pas, si no els veïns i veïnes d’aquest barri, que pateixen el mateix que els turistes però dia rere dia, acabin sent foragitats del mateix, al igual que els que trobant-se en dues illes properes, volen foragitar-los.

L’Associació de Veïns i Veïnes “Sagrada Família” i en el seu àmbit d’Urbanisme, Mobilitat i Medi Ambient hi estem treballant. Vine amb nosaltres tots el tercers dimecres de mes al local i junts fem pressió per aconseguir la regulació de la zona per no patir el turisme, conviure-hi i àdhuc gaudir de l’entorn.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *