Informació General

Des del doble confinament de la presó: us abraço fort!

“La lluita genera esperança mentre va fent camí“
Rebecca Solnit

Estimadíssims socis i sòcies,

Primer de tot, una abraçada molt gran a aquells qui heu perdut algun familiar o amic, o que no podeu ser al costat de la vostra gent més estimada. Us acompanyo amb tota la tendresa de què soc capaç.

És evident que el confinament serà llarg. I com que aquesta privació té algunes similituds amb el captiveri que estem vivint els presos polítics, vull fer-vos arribar tota la meva solidaritat i empatia. Us recomano ben fort que, malgrat els petits que s’enfilen per les cortines, no renunciem a viure cada moment present com un moment complaent. Que estigueu ben atents, perquè rere cada contratemps hi ha un aprenentatge i una oportunitat de millora. Aquest és un dels millors antídots contra la frustració: no renunciar a sentir-nos vius.

Òmnium Cultural ha tingut sempre una clara voluntat d’incidir i ser útil al conjunt de la societat. És per això que des del primer dia de la crisi estem posant tota l’estructura de l’organització al servei de la ciutadania i les institucions sanitàries. Per contribuir a sortir d’aquesta crisi fent xarxa i per seguir donant el millor de nosaltres mateixos, com fem en la lluita per la cohesió, pel dret a l’autodeterminació i perquè la cultura ho inundi tot.

Parlem de vida. Als únics a qui devem obediència aquests dies són als i les professionals sanitàries i dels serveis que s’hi deixen la pell en condicions extremes. La sagrada unitat d’Espanya no s’imposa només a les llibertats col·lectives, sinó també a l’exigència mèdica, i el patriotisme d’estat ha de deixar pas al coratge polític. Més hores de discurs no evitaran contagis, com sí que ho farà el confinament total de la població i fer cas dels experts. És miserable i immoral que any rere any l’Estat destini 8.000 milions d’euros dels impostos de tots els ciutadans a despesa militar.

I us escric també com a empresari. Ara toca salvar les persones i sabem que a tots plegats ens tocarà remuntar una crisi econòmica que s’acarnissarà amb les Pimes, les cooperatives, els autònoms i, com sempre, amb els sectors més desafavorits de la societat. Però la recuperació només serà reeixida si també ho és per al conjunt de les famílies.

Estimadíssims socis i sòcies, a un mes de Sant Jordi, els meus pensaments també són per a la gent del món de les lletres i les arts. Compteu amb nosaltres en aquesta lluita compartida, perquè la cultura és la quotidianitat dels valors amb els quals ens movem per la vida, i això és part de la construcció d’una societat millor i més lliure.

Us abraço fort i amb tota la il·lusió, esperant el dia del nostre retrobament.

Tinguem coratge i sempre endavant!

jordi cuixart
Jordi Cuixart
President d’Òmnium Cultural
Presó de Lledoners, 23 de març del 2020

Òmnium Cultural

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *