En Honor a la Veritat...

EN HONOR A LA VERITAT

A la segona quincena de novembre, s’han distribuït, als habitatges de l’entorn del Temple, un fullet amb l’anagrama de CiU titulat: “El govern de Colau no dona cap solució al veïns afectats per les obres de la Sagrada Família”

Com que l’escrit conté afirmacions que involucren als veïns i veïnes que van participar a les converses amb l’equip de govern d’en Xavier Trias, entre el març de 2014 i el març de 2015, volem fer els següents aclariments:

* Ens sembla molt poc seriós que el document estigui signat per CiU, una coalició electoral actualmente inexistent, per la ruptura que es va produir pocs mesos després de les eleccions del 15 de maig de 2015. Dificilment una coalició electoral inexistent pot reclamar a l’actual Ajuntament, l’aplicació d’unes mesures si no és present al consistori.

* Les suposades mesures, pel govern Trias i els veïns, referents a les edificacions, la quantificació econòmica, els equipaments, les zones verdas i la mobilitat, no es van acordar en cap moment, a causa de la negativa del Temple a fer-se càrrec dels costos que podria implicar aquesta operació i a la negativa de l’Ajuntament a fixar les bases de la modificació del Pla General Metropolita (PGM) de manera consensuada abans del final de la legislatura del 2015. El govern Trias proposava un concurs per determinar la solució guanyadora.

* És per això que a la primavera de 2015 els veïns van donar per finalitzades les converses, sense cap acord, i així va ser ratificat per l’assemblea d’afectats que va tenir lloc el 15 de maig de 2015, al Teatre Gaudí.

La Comissió d’afectats i l’Associació de Veïns i Veïnes Sagrada Família defensem i defensarem una solució racional en favor del dret a l’habitatge, contra el turisme massiu que ens ofega i que, encara ens ofegarà més, si es fa l’avinguda des de la Diagonal fins al Temple.

Vista l’actitud del Temple davant d’aquesta problemàtica, la petició que fem a tots els grups municipals és que abordin la modificació del PGM en aquest mandat, dense cap avinguda, sense cap expropiació i recuperant com a zona verda els 2 interiors d’illa entre la Diagonal i El Temple.

Associació de veïns i veïnes Sagrada Família.

Comussió d’afectats pel PGM

Abast: