Cultura

🔸 Febrer a l’Ateneu ⚡🔸

https://mailchi.mp/097127852408/activitats-tercera-setmana-desembre-15238300?e=b7b3949cc1

Dissabte 26 de febrer de 11 a 13 h, activitat familiar “A Cel Obert”
Veniu a l’Ateneu a descobrir l’astronomia com mai ho heu fet: dins un planetari mòbil, amb imatges a 360º i so envoltant. Com ens ajuda l’astronomia a conèixer millor el planeta Terra? Quins descobriments ens poden ajudar a millorar la nostra relació amb l’ecosistema? Tothom hi té cabuda, tothom hi aprèn i tothom s’ho passa bé. 🟢 A càrrec de Cel Obert, planetari i ciència mòbil. 🟢 Tres torns entre les 11 i les 13 h. 🟢 Activitat gratuïta i amb inscripció prèvia via web, correu info@aulambiental.org, telèfon 934350547 o presencial a l’Aula Ambiental en horari d’informació. 🔵 Organitza: Aula Ambiental i Ateneu El Poblet 🔵 Col·labora: Can Mariner
Viernes 25 de febrero de 18 a 19 h, espectáculo “Esenciales” de la compañía de danza social DSE
Segundo pase del espectáculo que se estrenó el pasado diciembre. “Esenciales” es fruto de la joven compañía amateur de Danza social DSE (Danzando Sin Etiquetas) que nace de la asociación Cuida la vida con el acompañamiento de la coreógrafa y bailarina Ona Mestre.
“Esenciales” es un espectáculo de sensibilización que nos invita a vibrar de vida, abrir la mirada, escucharnos y romper con los estigmas. Una invitación a revalorizar nuestra mirada sobre la salud mental.
🟢 Entrada gratuita con inscripción vía formulario
🟠 Organiza: Asociación Cuida La Vida y Ateneo El Poblet
xerrada "El Col·legi Claret (1939-1975). Una escola del barri en el franquisme”
Dimecres 16 de febrer de 19 a 20:30 h, xerrada “El Col·legi Claret (1939-1975). Una escola del barri en el franquisme”, a càrrec de Josep Lluís Campa Planas. El col·legi Claret és una escola que ha donat servei al barri del Poblet -entre d’altres- des de fa 150 anys. La xerrada ens aproximarà a conèixer quina va ser l’actuació del col·legi Claret durant la dictadura franquista, observar com era i com va evolucionar la composició social del seu alumnat i les seves famílies, així com mostrarà certs elements del canvi que va experimentar el barri proper a l’escola. També veurem els criteris, valors i missatges que es volien transmetre durant la vigència del nacional-catolicisme. Josep Lluís Campa Planas -exalumne del Claret- s’ha doctorat en Història per la Universitat Pompeu Fabra l’estiu passat, amb la tesi “El Col·legi Claret de Barcelona (1939-1975). Una escola en el nacionalcatolicisme franquista.”. Llicenciat en Econòmiques i Graduat en Ciències Polítiques, ha publicat entre altres treballs: “El pensament polític de Pasqual Maragall en relació al federalisme i a l’encaix Catalunya-Espanya”.